На заседание на Комисията по здравеопазване в парламента ще бъде изслушан

...
На заседание на Комисията по здравеопазване в парламента ще бъде изслушан
Коментари Харесай

Изслушват кандидата за шеф на НЗОК на извънредно заседание на Комисията по здравеопазване

На съвещание на Комисията по опазване на здравето в парламента ще бъде изслушан претендентът за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), демонстрира информация на уеб страницата на Народното събрание (НС).

Заседанието е планувано за 13:00 ч. и ще се организира в зала „ Изток “ в Народното събрание.

Според дневния ред изслушването ще бъде точка втора, като преди този момент членовете на комисията създадат инспекция на показаните документи за допускане на претендента до чуването.

След приключването на периода за номинации за шеф на НЗОК на 17 юли, единствената кандидатура за поста остана тази на Станимир Михайлов. Той е препоръчан от парламентарната група (ПГ) на " - " (ПП–ДБ), написа Българска телеграфна агенция.

Няколко дни по-рано парламентът откри нова процедура за избор на шеф на Касата, след като първият опит беше несполучлив.

Първоначално постъпилите кандидатури бяха три. От ПГ на „ “ обаче отдръпнаха своя претендент – Тодор Хинов. След това препоръчаната от ПГ на ГЕРБ- Иванка Динева отхвърли да взе участие в процедурата по желание. Така единствен претендент остана проф. Жени Стайкова, издигната от ПГ на „ за България “, която не беше подкрепена от болшинството в Народното събрание.

Според процедурни правила чуването на претендентите в отрасловата комисия е публично в намерено съвещание, което се излъчва в действително време в интернет страницата на Народно събрание.

В рамките на до две минути се показва претендентът от вносител. Кандидатът разполага с до 15 минути за изявление.

При чуването депутатите могат да задават въпроси, като претендентът дава отговор до 25 минути. След съвещанието Комисията по опазване на здравето внася в Народно събрание отчет за резултатите от чуването. За да бъде определен за шеф на НЗОК, претендентът би трябвало да получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР